Старый Киев

Ідеї для оригінальних екскурсій Києвом

admin 04.02.2022 Экскурсии

Кожен знає, що рух це життя, а нові емоції та враження, отримані під час подорожі, наповнюють енергією на цілий рік. До того ж, поринаючи в історію та сучасність нашої країни, її загадки та відкриття, ми розширюємо свій кругозір та активуємо особистісне зростання. Якщо вас цікавить робота гідом, пропонуємо вашій увазі декілька цікавих ідей для оригінальних екскурсій Києвом.

Андреевский спуск

Містичний Київ

Екскурсія «Містичний Київ» — пішохідна екскурсія загадковими місцями одного з найтаємничіших міст Європи. Андріївський узвіз, Лиса гора, прокляті будинки, легенди та історії, що холодять кров! Така екскурсія буде цікавою не лише гостям столиці, а й корінним киянам!

Ця тематична прогулянка занурить відвідувачів у атмосферу таємниць та легенд. Дозволить пройтись наймістичнішою вулицею столиці, почути про повір’я, пов’язані з Лисою горою, і про виникнення відомих мовних оберегів. Згадати Гоголя та Булгакова, дізнатися за якими ознаками в жінці розпізнавали відьму, і можливо, зустріти київську примару!

Стародавній Київ

Чи знаєте ви, коли і як виник Київ? А ким був започаткований? Якщо так, то чому би не розповісти про це іншим. Організуйте пішохідну екскурсію стародавнім Києвом! Під час екскурсії розкажіть про тисячолітнє минуле Києва, коли й ким він був заснований, неймовірні історії про розквіт та занепад, покажіть справжні шедеври архітектури та мистецтва, що збереглися з найдавніших часів.

Варто пройтися градом князя Володимира та Ярослава Мудрого, побачити Золоті ворота – головний в’їзд до Києва та один із небагатьох пам’яток оборонного зодчества, збудований ще за Ярослава Мудрого. Обов’язково відвідати Софійський собор – найдавніший храм на Русі. У соборі збереглися сотні квадратних метрів давньоруських фресок та мозаїк. Також варто відвідати:

  • Михайлівський золотоверхий монастир, збудований у XII столітті та названий на честь архангела Михайла;
  • Старокиївську гору – резиденцію князів, місце «звідки пішла земля Руська», тут збереглися фундаменти князівських палаців та фундамент Десятинної церкви.

Київ для дітей і батьків

«Скільки про Київ-град існує легенд і казок?» — багато, все й не перерахувати! Найцікавіші з них можна спланувати в прекрасну екскурсію, яка буде цікава кожній українській сім’ї. А фоном для них стануть знакові пам’ятки: прогулянка від Золотих воріт, меж міста при Ярославі Мудрому, до того місця, звідки Київ розпочинався.

Розкажіть глядачам легенди про київських святих покровителів та заступників. Поговоріть і про київську «нечисть» — відьом. Згадайте про знаменитих князів, богатирів землі руської, про священні київські дерева та місця, де загадують бажання. А ще ви можете розповісти:

  • про засновників Києва;
  • про передбачення Андрія Первозванного;
  • про князя Володимира-Красного Сонечка;
  • про богатирів землі руської — Іллю Муромця, Добриню Микитовича, Альошу Поповича;
  • про меч-кладенець, захований у київських підземеллях, і так далі.

В план екскурсії слід внести:

  • головні ворота стародавнього Києва;
  • головний храм Київської Русі (і познайомити відвідувачів з їхнім будівельником);
  • скіфську красуню та скіфських баб;
  • «Їжачка в тумані»;
  • Андріївську церкву;
  • казкову липу, під якою загадують бажання.

Розказати про покровителя міста Києва, а також помилуватися «принцесою на горошині», котом – «стоніжкою», маленьким принцом тощо! За бажання можна відвідати ресторан з українською кухнею або кафе-шоколадницю.

Like this Article? Share it!

Leave A Response